Om Oss

Gisela heter jag och det är jag som står som ägare till Etanaridge´s  men givetvis ingår även min man Mats och vår son Daniel, alias lill-husse.
Vi bor i Klågerup, en liten by i Skåne, som ligger nära både Malmö och Lund.

Vi har tre Rhodesian Ridgeback  i familjen.
Jag har haft hund i hela mitt liv tax, keeshond, schäfer/doberman, golden.
Sommaren 2008 flyttade Stenänga Blue Diamond hem till oss. Vi kallade honom för Hobbe och han var vår första Rhodesian Ridgeback. En gång Ridgeback alltid Ridgeback och har man en vill man ha fler, så 2011 flyttade A´likabeauty´s Etana of Caspian hem till oss. En tik som vi kallar för Dunja.
Kennel namnet Etanaridge´s är efter vår första tik (Dunja) eftersom det är här allting startar. 
Vår första kull är född maj  2014.
Etanaridge´s Bonemine By Obelix som kallas för Adiva stannade kvar hos oss när alla de andra valparna flyttade hemifrån.
Vår andra kull är född juni 2017.
Etanaridge´s Mushu by Greif , kallad Jalle stannade kvar hos oss när alla de andra valparna flyttade hemifrån.

Jag har gått uppfödarutbildning på Svenska Kennel Klubben i Skåne.
Har även gått Svenska kennelklubbens utbildning ” hundens beteende”.
Jag tycker allt inom hund är väldigt intressant och försöker hela tiden vidareutbilda mig med kurser/utbildningar, föreläsningar, litteratur och forskning.
 
Jag är utbildad hundinstruktör men har valt ( våren 2016) att ta en paus och ägna mig helt åt mina egna hundar. Jag har hållit kurser i  bl.a. valp- unghund-allmänlydnad- viltspår- långlina.

Med mina egna hundar tränar jag agility, långlina, viltspår, lydnad, Nose Work, Rallylydnad varvat med skogspromenader, hundbus och roliga aktiviteter som anordnas av olika klubbar t.ex.SRRS/Södra .
Det har blivit en hel del utställningar både i Sverige och Danmark.  Jag har ställt både Dunja och Adiva men mest Dunja. Nu blir det lite utställning med Jalle.
Adiva och jag tävlar i rallylydnad och jagar nu poäng i fortsättningsklassen. Det som vi gillar allra bäst och gör så ofta vi kan är att mysa i soffan.

Jalle, Gisela, Adiva

Jalle, Gisela, Adiva

Dunja, Adiva och Jalle

Dunja, Adiva och Jalle

 
Dunja och hennes dotter Adiva

Dunja och hennes dotter Adiva

Etanaridge´s Mushu By Greif, Jalle

Etanaridge´s Mushu By Greif, Jalle