Hobbe

Stenänga Blue Diamond som vi har döpt till Hobbe är vår första Ridgeback. Han flyttade hem till oss sommaren -08 då han var 8 veckor.
Hobbe är röntgad HD A och ED 0
Hobbe har genomfört ett godkänt MH test.

Hobbe är en glad och lycklig kille som älskar att bli kliad på ryggen.
Hobbe är vår pajas , med honom i närheten har man aldrig tråkigt. Trots att han börjar bli till åren älskar han att busa och leka. Han leker helst med Jalle, dels för att killarna måste ju hålla ihop och dels för att han tycker tjejerna är jobbiga och kör inte riktigt med rent spel:) Ute är det full rulle men inne där softar man. 
Det bästa han vet är när lill-husse bäddar ner honom och när husse inte är hemma kryper han  gärna upp i sängen.

Hobbes största idol är MATTE. Är matte hemma lyder han bara henne. Är hela familjen ute på promenad  då vill han bara gå hos matte. Matte is the one and only.

Hobbe tycker om att plocka smultron och hallon direkt från växterna. Tomater är också gott och allra godast är ostbågar följt av pepparkakor och clementiner. Hobbe är lite av en ekorre han samlar gärna ihop alla benen i sin säng.
Hobbe avskyr vatten. Han går inte ens ut i gräset när det är dagg. Man kan ju bli blöt om tassarna. Regnar det så hoppar han gärna över kisse rundan. Men han älskar snö.

Hobbe vaktar huset och säger ifrån när någon öppnar grinden.  När det kommer gäster hälsar han men tycker han inte gästerna är intressanta går han och lägger sig. Så får man Hobbes sällskap ska man känna sig privilegierad.

Hobbe  har gått en del lydnads kurser, viltspår och agility. Hobbe är nu pensionär. Han hänger med på de aktiviteter som han orkar med, mest blir det lugna promenader. Han går på rehab med jämna mellanrum där han med missnöje går i vatten treadmill. Efter vattentrampet får han massage, laser, akupunktur och det älskar han.
 
Hobbe 8 år

Hobbe 8 år

Hobbe. Stenänga Blue Diamond.

Hobbe. Stenänga Blue Diamond.

En lycklig Hobbe

En lycklig Hobbe

Hobbe

Hobbe